Членки

ОСНОВАЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ:

ПОЕДИНЦИ ЧЛЕНКИ 2012-2021:

 • Мања Величковска – културна работничка и активист
 • Фросина Крушкаровска – културна работничка и активист
 • Елена Вељановска – кураторка
 • Александра Бубевска – новинарка
 • Артан Садику – теоретичар, куратор и активист
 • Ѓорѓе Јовановиќ – ликовен уметник
 • Ѓорѓи Пулевски – културен работник и активист
 • Дарко Алексовски – ликовен уметник
 • Ивана Коцевска – балетска уметница и кореографка
 • Никола Гелевски – теоретичар, публицист и активист
 • Јованка Попова – кураторка
 • Славчо Димитров – теоретичар, куратор и активист
 • Симона Манчева – ликовна уметница
 • Елена Ѓорѓиевска – ликовена уметница
 • Доротеј Нешовски – ликовен уметник
 • Миле Ничевски – ликовен уметник
 • Искра Шукарова – балетска уметница и кореографка
 • Срѓан Јаниќијевиќ – театарски режисер
 • Мира Гаќина – кураторка
 • Јасна Димитровска – ликовна уметница
 • Христина Зафировска – ликовна уметница
 • Зорица Зафировска – ликовна уметница
 • Сара Конеска – ликовна уметница
 • Ивана Весева – кураторка
 • Лилјана Неделковска – кураторка
 • Биљана Клекачковска, дизајнерка на накит

Newsletter

Subscribe to our mailing list