RegLab - Регионална лабораторија

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

RegLab – Регионална лабораторија

01/04/2021 - 01/04/2023


Регионална лабораторија: Нови културни простори и мрежи како двигатели на иновативен, одржлив  и „ bottom up “развој на регионална соработка/ Рег.лаб доделена од Креативна Европа: Потпрограма-Проекти за соработка на Западен Балкан-2020 година.

ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена е дел од проектот Регионална Лабораторија, чиј водечки партнер е Кооператива – регионална платформа за култура. Проектот се надоврзува на постојните искуства и соработки и дополнително ја развива регионалната и европската размена. Се стреми кон развивње динамична шема за уметничка размена помеѓу културните центри од регионот, истовремено создавајќи знаење засновано на претходни искуства на тема нови хоризонтални и партиципативни модели на работа, со акцент на градење на капацитетите и вештините на уметниците и културните оператори кои дејствуваат регионално и меѓународно, како и  зголемување на видливоста на регионалната соработка на локално и на европско ниво.

 

Партнери:

Kooperativa – regional platform for culture, Хрватска ( http://platforma-kooperativa.org/en/home/ )

Anibar, Косово ( https://anibar.org/ )

Društvo Asocijacija, Словенија (http://www.asociacija.si/si/ )

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), Србија ( https://nezavisnakultura.net/ )

ЈАДРО-Асоцијација на независна културна сцена, Северна Македонија

Savez udruga Operacija grad, Хрватска ( https://operacijagrad.net/ )

Omladinski kulturni centar Abrašević, Босна и Херцеговина (http://okcabrasevic.org/)

Details

Start:
01/04/2021
End:
април 1
Event Category:

Newsletter

Subscribe to our mailing list