Административен и Програмски координатор

Тијана-Ана Спасовска е историчар на уметност која работи како Административен и програмски координатор на ЈАДРО- Асоицијација на независната културна сцена, како и координатор на проект и програма на Контрапункт и на фестивалот КРИК за критичка култура. Во моментов, таа е студент на магистер програма „UNESCO Chair in Cultural Policy and Managemen “ на Универзитетот во Белград , додека во меѓувреме присуствува и на програмата GIOCA – програма за иновации и организација на културата и уметностите на Универзитетот во Болоња. Нејзините области на интерес се развој на публика, културна политика, културни пејзажи и културен активизам.

Newsletter

Subscribe to our mailing list