независен член

Јованка Попова е куратор и теоретичар на културата. Таа е програмски координатор на Проектниот простор Прес ту егзит, член на интернационалната асоцијација на уметнички критичари AICA International, и дел од управниот одбор на македонската секција на AICA Македонија – здружение на ликовни критичари, историчари на уметноста и кустоси кои дејствуваат на полето на модерната и современа уметност.

Newsletter

Subscribe to our mailing list